reizen en meer!
Ads

Venetië algemene informatie

Venetië, Italië

Venetië, Italië

Venetië is een Italiaanse stad in het noordoosten van het land. Er wonen in totaal ongeveer 270.000 mensen in Venetië, waarvan er zo’n 62.000 op de eilanden van de stad wonen. Venetië staat bekend om haar centrum met vele wateren erdoorheen. Na enkele minuten gelopen te hebben in de stad, komt u alweer een nieuwe rivier tegen. UNESCO heeft de stad in 1987 op de Werelderfgoedlijst gezet. Hierdoor is de stad nog bekender geworden en wordt het overspoelt door toerisme. Venetië is goed bereikbaar vanuit Verona, Triëst en Bologna. Deze steden liggen in de buurt van de waterstad. Het ligt aan de Adriatische Zee en heeft een aantal eilanden.  De meeste bekende eilanden zijn Murano, Burano, Torcello, Lido, Giudecca, Pellestrina en San Giorgio Maggiore.

De stad Venetië staat vol met artistieke kunstwerken, mooie gebouwen en natuurlijk veel gondels. Het is dan ook aan te raden om de stad eens te verkennen met een gondel. U komt hiermee op plaatsen die u te voet niet kunt zien. Een belangrijk bouwwerk van de stad is de Basiliek van San Marco. Deze ligt op het Piazzo San Marco. Dit is een kerk en bevat vele mooie beelden. Het San Marcoplein zelf is ook een indrukwekkend plein. Het is erg groot en veel toeristen rusten hier dan ook even uit na een wandeling door de stad. Daarnaast staat er de Basiliek di Santa Maria della Salute, dit is een witte kerk aan het zuiden van de stad. Het is gelegen aan de Canal Grande, de grote rivier die door de stad stroomt en hier vindt u nog veel meer indrukwekkende gebouwen.

De beste manier om Venetië te bereiken is door de trein te nemen. De trein stopt aan het begin van de stad en vanaf het station kunt u mooi de stad doorlopen. Ook is het mogelijk om vanaf dat punt al een boot te nemen die u naar de verschillende kleine eilandjes neemt. De boten vervoeren je van het ene eiland naar het andere en het is dan ook erg leuk om dit te doen. Hierdoor komt u erachter hoeveel eilanden er zijn en hoe groot Venetië is. In de stad zelf zult u geen auto tegenkomen, dit komt vooral omdat hier geen plaats voor is. Als je een gondel wilt nemen, dan zal je wel diep in de buidel moeten tasten, want voor 45 minuten varen ben je ongeveer 80 euro kwijt.

Enkele bekende mensen die in Venetië hebben gewoond zijn onder andere Marco Polo, Titiaan (kunstschilder) en Hugo Pratt (striptekenaar). Een bezoekje aan Venetië is dan ook zeker de moeite waard. Het is aan te raden om in de zomerperiode naar Venetië toe te gaan, want dan varen de meeste boten en gondels. In de winterperiode komt het nog wel eens voor dat de stad onder water loopt en dat er een aantal delen van de stad niet bereikbaar is.

Reageer