reizen en meer!
Ads

Burano

Burano, Venetië

Burano, Venetië

Zoals bekend heeft Venetië vele verschillende eilanden. Een eiland dat erg bekend is, is Burano. Dit eiland staat bekend om zijn vele gekleurde huizen. Ieder huis heeft een eigen kleur en dat maakt het eiland ook zo speciaal. Op het eiland staat een kerk gebouwd in de zestiende eeuw. De San Martino Kerk op Burano heeft ook een eigen klokkentoren, wat vroeger erg bijzonder was. Destijds stond het eiland vooral bekend om de vrouwen die gingen kantklossen als de mannen aan het vissen waren. Het kant uit Burano is daarom ook zeer gewild en bovendien ook erg kostbaar. Het eiland ligt op ongeveer acht kilometer van Venetië en met de ferry ben je er in ongeveer 40 minuten. Op het eiland wonen naar schatting zo’n 4000 mensen. Door de gekleurde huizen wijkt dit eiland af van het “vaste land” van Venetië, daar kom je deze huizen namelijk niet tegen.

Op Burano zijn vele leuke adresjes te vinden waar je lekker kan gaan eten. Veel vis en schelpdieren worden uitgeserveerd op dit eiland en het is dan ook zeker de moeite waard om eens lekker te blijven zitten op de vele terrasjes. Iedere woensdag is er een vismarkt op Burano. Deze wordt op het kerkplein van het eiland gehouden. Ook het bezoeken van de groentemarkt is erg leuk. Zoals we in Nederland gewend zijn om groente van een kraam te kopen, kan je in Venetië op het eiland Burano, groente vanaf de boot kopen. Het gezelligste stukje van het eiland is vooral het gedeelte rondom de kerk. Hier vindt je vele leuke straatjes met kleine winkeltjes. In vrijwel elke souvenirwinkel kan je de bekende Venetiaanse maskers kopen. Uiteraard is er ook veel kant te koop op Burano. Dit is ten slotte waar het eiland bekend om staat. Let wel op dat het kant tegenwoordig vrijwel niet meer wordt gemaakt op het eiland zelf en dat het voornamelijk allemaal uit China komt.

Een bezoekje aan Venetië is erg bijzonder, maar het wordt nog leuker als je een van de omringende eilanden bezoekt. Veel mensen weten niet dat dit ook bij Venetië hoort en slaan dit dan ook over. Burano is dan ook zeker de moeite waard om eens langs te varen. Pak de ferry of de watertaxi om te genieten van het kleurrijke eiland.

Reageer